Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Starten met Google Ads

 boven aan komen in google

Starten met adverteren op Google Ads.

Wanneer je gaat starten met Google Ads, kan je vanaf dag 1 al bovenaan komen te staan op relevante zoektermen voor jouw bedrijf. Een groot voordeel is dat het niet de tijd vraagt net, zoals SEO, om direct resultaat te zien.

In de meeste gevallen wanneer iemand gaat starten met Google Ads, heeft hij/zij hier binnen 1 tot 2 dagen al direct resultaat van, zoals: Een offerte aanvraag, aankoop, e-book download of iets soortgelijk.

Ben jij van plan om te gaan starten met adverteren op Google Ads? Lees dan zeker ever verder.

Wat is Google Ads?

Google Ads is een platform van Google zelf waarbij je als website beheerder de mogelijkheid hebt om te kunnen betalen voor relevante posities binnen Google. Google verdeelt zijn betaalde plekken op in 6 plaatsen. De bovenste top 3, en de onderste top 3. Je betaalt simpel gezegd om jouw website boven aan te plaatsen op voor jou relevante zoektermen.

Stel je voor als jij fietsen zou verkopen in hartje Amsterdam, en jij zou met de zoekterm Gazelle fiets bovenaan staan in Amsterdam. Hoe relevant zou dit voor de website zijn om nieuwe klanten te trekken?

Dit kan je namelijk voor elke website toepassen. Je kan namelijk binnen Google Ads zelf de zoektermen opgeven die doorleiden naar de door jou opgegeven webpagina (sales funnel).

resultaten van google ads
Ruim € 300.000 euro omzet dankzij Google Ads met een marketing budget van € 45.000

Werkt Google Ads?

Google Ads kan met een goede marketing strategie héél effectief worden ingezet om daar direct winstgevende resultaten uit te halen. Wanneer jij €1,- investeert en vervolgens €2,- verdiend, wil je zo vaak mogelijk die ene euro investeren. Dit werkt precies hetzelfde bij online marketing via Google Ads. Je investeert een X bedrag in online marketing waar jij vervolgens nieuwe leads voor binnen krijgt die jij uit eindelijk weer kan omzetten naar een betalende klant.

Google Ads Zoekwoorden planner

Voordat je een campagne opstart maak je eerst een lijst met zoektermen die jij in jou campagne kan zetten. Deze zoektermen kan je het beste vinden in het zoekwoorden planner van Google. Dit is een overzicht waar jij nieuwe suggesties kunt vinden waarop jij ook gevonden kunt worden. Je kan simpelweg zoektermen invullen waarop jij nieuwe leuke suggesties te zien krijgt waar momenteel mensen al op zoeken binnen jouw branche. Ook krijg je een indicatie te zien met de gemiddelde kosten per klik zodat je voor jezelf een berekening kan maken en welk dagbudget voor jou verstandig is.

Zo werken wij met campagnes waar de klik prijs tussen de € 0,05 en de € 0,50 ligt maar ook met campagnes waar de klik prijs een stuk hoger is, denk hierbij aan € 5,00 – € 10,00 per klik. Wil jij de zoekwoorden planner live in actie zien? Ga naar de zoekwoorden planner

Google Ads Campagne

Een Google Ads Campagne oprichten en beheren is een wekelijkse taak die gedaan moet worden om prestaties te verbeteren. Je wilt natuurlijk uiteindelijk zo goedkoop mogelijk jouw leads en klanten verzamelen. Een Google Ads campagne bestaat uit meerdere lagen, namelijk:

 1. De Campagne zelf
 2. De Campagne groep
 3. De Zoektermen
 4. De Advertenties

Deze vier onderdelen moeten zorgvuldig worden ingesteld, en natuurlijk wekelijks onderhouden worden. Denk hierbij aan het split testen van verschillende advertenties of jouw website optimaliseren voor meer conversies. Dit zijn allemaal taken die een online marketing bureau voor jou hoort te doen.

Wat zijn de kosten van Google Ads?

Er zijn geen vaste kosten voor Google Ads, deze bepaal je namelijk zelf. Jij bepaalt zelf hoeveel euro jij per dag wilt investeren om zichtbaar te zijn. Denk er wel aan, wanneer jij een x bedrag investeert en er een xx bedrag aan winst uit komt, dan wil je uiteindelijk continu blijven investeren om zoveel mogelijk nieuwe klanten te genereren. Om je toch een richtlijn te geven, je kan al starten vanaf € 5,- per dag, maar ook runnen wij campagnes die meer uitgeven als € 1.000,- per dag!

Ik heb nog nooit met Google Ads geadverteerd wat kan ik verwachten?

Als je nog nooit met Google Ads hebt geadverteerd, dan zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden:

 1. Zorg dat er voldoende budget op je bankrekening beschikbaar is voor het advertentie budget. Wanneer Google de kosten wilt afschrijven en er niet voldoende saldo is, dan wordt het account opgeschort.
 2. Je zal vrij snel (veel) website verkeer naar je website halen, hierdoor is het dus super belangrijk dat jouw website optimaal is ingesteld!
 3. Google schrijft meestal in delen af. Bij beginnende accounts vaak al wanneer jij het budget hebt bereikt van € 20,-. Dit wordt naarmate je meer uitgeeft ook vrij snel al hoger.

Adverteren op google laten uitbesteden?

Wanneer jij jouw online marketing aan ons uitbesteed, is het onze plicht om ervoor te zorgen dat jij aan de lopende band nieuwe leads en klanten gaat krijgen. Wij zorgen er consistent en wekelijks voor dat:

 • Jouw campagnes worden geoptimaliseerd op prestaties
 • Split tests uitgevoerd worden op de advertenties
 • Split tests uitgevoerd worden op de sales funnels
 • Er sales funnels en marketing campagnes worden opgezet.

Daarnaast gaan wij in ons eerste gesprek 30 tot 60 minuten in gesprek om een goede wederkerende online marketing strategie op te zetten.

Waarom zou ik betalen voor elke klik?

Wanneer jij een goede sales funnel hebt opgezet, denk hierbij aan een goede website met converterende website teksten die jouw website bezoeker mee neemt in jouw verhaal, aantrekt en overhaalt, een goede email marketing strategie en een goede online marketing strategie op hebt gezet.

Dan kan jij hier vele voordelen uithalen. Laat zeggen dat elke klik € 1,- kost, en jij 15 kliks nodig hebt voor 1 lead. En jij 4 leads nodig hebt voordat jij 1 sale maakt van € 400,- (als voorbeeld) dan ben jij enorm winstgevend.  Dus zie het niet als een betaling, maar als een investering. Een investering in meer leads, meer klanten en meer omzet.

Meer klanten via Google Ads

Wanneer je de bovenstaande puntjes goed uit werkt, zal jij er verzekerd van zijn dat jij op automatische piloot, aan de lopende band, meer klanten zal binnen halen. Wij werken met een geteste en een bewezen online marketing strategie die, niet alleen voor ons, maar ook voor anderen nieuwe leads en klanten oplevert.

Heb jij vragen of opmerkingen over dit onderwerp? Stel ze in de reacties onder dit bericht 🙌

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Elke dagen tientallen leads uit je website halen?

Mijn website levert klanten op

Wij hebben onze naam veranderd!

Vakman Marketing B.V.

Plan een gratis advies gesprek!

Dit gesprek is compleet kosteloos!

🔒 Uw gegevens zijn veilig!

Wij nemen alleen contact met u op om uw aanvraag te bespreken. Ook ontvangt u 2 tot 3 informatieve emails omtrent het gratis advies gesprek.

Bijna klaar 95%

Waar mogen wij het ebook heen sturen?