Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

5 Tips om sneller meer klanten te krijgen

Wil jij graag meer klanten maar zie je door de bomen het gat niet meer? Neem dan even de tijd om deze blog te lezen. Ik heb hier 5 tips voor je uitgewerkt en als je deze gaat toepassen is de kans groot dat jij exponentieel gaat groeien met jouw bedrijf.

Tip 1: Een cruciaal onderdeel voor groot succes, jouw mailinglijst!

Ik zie het nog steeds dagelijks voorbij komen. Ondernemers die nog steeds geen mailinglijst opbouwen. Dan zou je zeggen ja maar ik heb daar niks aan want ik zit veel op de baan, of wat voor andere reden dan ook. Sinds ik ben begonnen met een mailing lijst hoef ik niet elke dag opzoek te gaan naar nieuwe klanten. Wij halen dagelijks nieuwe klanten uit onze mailing lijst door simpel weg een nieuwe mail uit te sturen met bijvoorbeeld een nieuwe aanbieding die we hebben lopen. Dit heb je vast wel eens gehoord: The money is in the list. Dan hebben ze het over je mailing lijst.

Mensen wie terecht zijn gekomen in jouw mailing lijst hebben een bepaalde interesse vertoont in jouw diensten, service of producten. Hoe simpel zou het zijn om deze nog wat meer waarde te leveren zoals een blog, video of wat dan ook. Hierdoor is de kans alleen maar groter en sneller dat ze uit eindelijk over de streep gaan om alsnog bij jou te komen kopen!

Tip 2: Verbeter je content strategie, dit zorgt voor een toename van het aantal leads dat er binnen komen!

Wat mij is opgevallen.. Ik heb een tijdje alleen maar gepusht om website verkeer direct een offerte aanvraag te laten aanvragen. Dit heeft voor mij geleid tot hoge kosten en moeilijke sales. Toen ik had besloten om eerst waarde te leveren dus bijvoorbeeld iets gratis weggeven zoals een e-book. Sinds dit zie ik een grote toename in mijn mailing lijst. Dit zorgt er voor dat ik sneller de gegevens krijg van een potentiële klant. Maar ook nog eens deze persoon makkelijker kan opvolgen door hem of haar een paar email’s te sturen. Dit zorgt er overigens ook voor dat jij jouw mailing lijst exponentieel kan laten groeien!

Tip 3: Durf een investering te maken: “Cost goes before profit”..

Wanneer je zelf (een beetje) technisch bent kan je met een beetje puzzelen of een beetje sturing al een eigen marketing campagne lanceren. De reden waarom ik deze tip heb toegevoegd is omdat ik veel ondernemers spreek die denken in kosten, maar niet aan wat het ze op gaat leveren.

Je wilt graag tientallen nieuwe klanten binnen halen die jou honderden tot duizenden euro’s op kunnen leveren. Maar als jij bijvoorbeeld al niet durft te investeren in de advertenties, organische vindbaarheid of andere marketing gerelateerde zaken dan zal de kans klein zijn dat jouw potentiële klant jouw gaat vinden. Ik bedoel dit niet verkeerd, maar wij spreken dagelijks met tientallen ondernemers met een goed bedrijf, goed product en een goede marge. Waarvan het gewoon zonde is dat zij zich nog niet vindbaar maken omdat zij hierdoor simpelweg een hele hoop klanten, omzet en winst mislopen.

Tip 4: Werk aan je online zichtbaarheid, zorg dat je gevonden wordt door potentiële klanten.

Vraag jij je zelf af hoe jij je zelf zichtbaar kan maken bij jouw doelgroep? Dus bij mensen wie geïnteresseerd zijn in jouw service of producten, of mensen wie echt letterlijk opzoek zijn naar jou! Het enigste probleem is.. Op dit moment vinden ze je nog niet. Als dit het geval is, dan is het een aanrader om eens te gaan denken aan online adverteren!

Zo kan je voor een redelijk laag bedrag adverteren en zichtbaar zijn bij de juiste doelgroep. Wanneer iemand dus opzoek is naar jou, en zij zien jou bijvoorbeeld boven aan staan in Google. En zij komen op jou site waar ze bijvoorbeeld een e-book kunnen downloaden, waarna jij ze nog meer informatie stuurt waardoor dit website verkeer sneller hun probleem op kan lossen. Jij hiermee vertrouwen krijgt door je expertise te laten zien. Hier uit ontstaan enorm veel sales en afspraken!

Tip 5: Adverteren op Google, Facebook en/of Instagram zorgt voor een enorme groei in jouw bedrijf.

Wanneer je gaat adverteren is het belangrijk om een goede website te hebben. Een website welke eenvoudig jouw website bezoekers omzet tot een lead of offerte aanvraag. Wanneer deze website niet goed functioneert loop jij dus een hele hoop klanten mis.

Adverteren op Google werkt eenvoudig, je kan simpelweg belangrijke zoektermen invullen waarop jij gevonden wilt worden. Hiervoor maak je de advertenties en je kan je campagne lanceren! Het is wel belangrijk om de data die je binnen krijgt te analyseren en je campagnes te optimaliseren. Hierdoor zal jouw online marketing veel meer rendement opleveren. Dus in plaats van dat € 1,- invetsering € 2,- wordt. Kan je dankzij het optimaliseren het rendement verhogen naar van € 2,- naar € 4,-!

Wil jij zelf ook meer klanten voor jouw bedrijf? Laten we even connecten op LinkedIn

https://www.linkedin.com/in/frenzo-brouwer/

Wil je liever even een korte 20 minuutjes met bij bellen om te kijken wat ik precies voor jou kan betekenen?

https://calendly.com/frenzo/meer-klanten

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Elke dagen tientallen leads uit je website halen?

Mijn website levert klanten op

Wij hebben onze naam veranderd!

Vakman Marketing B.V.

Plan een gratis advies gesprek!

Dit gesprek is compleet kosteloos!

🔒 Uw gegevens zijn veilig!

Wij nemen alleen contact met u op om uw aanvraag te bespreken. Ook ontvangt u 2 tot 3 informatieve emails omtrent het gratis advies gesprek.

Bijna klaar 95%

Waar mogen wij het ebook heen sturen?